„Szükségünk van magasan képzett fiatal szakemberekre, hiszen csak így biztosíthatjuk a megfelelő szaktudást a vállalat számára, ezáltal növelve az Audi innovatív erejét. Ahhoz, hogy hosszú távon is vonzó lehessen az Audi, mint munkaadó, az érdekes feladatok és az egyén fejlődéséhez a lehetőség biztosítása elengedhetetlen.” – nyilatkozta Werner Widuckel, az Audi AG igazgatótanácsának HR ügyekért felelős tagja.

Az Audi a Haladás technikája szlogent követi a munkaerő-kiválasztás során is. Az új dolgozók több, mint felét a technikai fejlesztés területén foglalkoztatják majd. Különösen nagy a kereslet a mérnökök iránt, azok közül is elsősorban a villamosmérnökök, gépészmérnökök és a járműtechnológiában jártas mérnökök iránt nagy az igény, de más területekre specializálódott szakemberek is jó eséllyel pályázhatnak.

Mindenek előtt a Clean Diesel és a hibrid rendszerek fejlesztési feladataira keresnek szakembereket, hiszen az Audi alaposan fel kíván készülni a jövő kihívásaira. Ezért a négykarikás ingolstadti márka komoly kutatómunkát végez az erőforrások terén, hogy gazdaságos, mégis erős motorokat fejleszthessen.