Ha azokat a röpke pillanatokat akarja megnyugtató környezetben eltölteni, ami a munkája és az otthona közötti közlekedés során átél, akkor az audi AI:ME által megformált jármű az ön ideális közlekedési eszköze. A robotautó még a vezetés terhét is leveszi az utasának válláról.

A 4,3 méter hosszú, 1,9 méter széles karosszéria a kompakt kategóriának felel meg, az 1,52 méteres magasság meghaladja a személyautók átlagát, ahogy a 2,77 méteres tengelytávolság is. Az elektromos hajtás miatt különösen tágas a belső tér, hiszen az akkumulátor a padló alatt helyezkedik el, a 170 lóerős villanymotor pedig a hátsó kerekek között. Ennek ellenére alapvetően kétszemélyesként hivatkoznak az AI:ME tanulmányra, amelyben szükség szerint további ülőhelyeket lehet előcsalogatni.

A két főhelyet ugyanis alapvetően pihenésre szánták, azaz gombnyomásra lehet fekvőhellyé alakítani a foteleket. A szórakoztatóelektronikai rendszerek is a kellemes időtöltést támogatják, még virtuális valóság szemüvegek is vannak a fedélzeten. Az otthonokból ismerős anyagok mellett élő növényeket is elhelyeztek az utastérben, hiszen ez hiánycikk a nagyvárosokban, és igazán ettől érzi magát otthon az ember.

A kormánykereket és a pedálokat is megtartották, mert csak 4-es szintű az önvezető képesség, azaz csak bizonyos körülmények között – város, gyorsforgalmi út – képes magától haladni az AI:ME, egyébként a vezetőre van bízva az irányítás. A hatótávolságot nem árulták el, csak azt mondják, hogy a 65 kWh kapacitású teleppel több órán keresztül képes haladni a jellemzően 20-70 km/órás tempóval haladó autó.