Amikor rendőr vigyáz a nyitott autónkra...

2016. január 22. (péntek) szoljon.hu
Jogosan merül fel legtöbbünkben a kérdés: vajon mit kell tenni akkor, ha találunk egy nyitott autót, melyben ott vannak a tulajdonos holmijai? Szerencsésnek mondhatja magát az a kocsitulajdonos, kinek autóját ilyen esetben egy rendőr őrzi – mint ahogy az Szolnokon is történt nemrég.
  • A+
  • A-
  • P
  • @>
  • |<

– Az egyik bevásárlóközpontba mentem, amikor észrevettem, hogy egy fehér Opel Corsa ablaka le van engedve – mesélte Burik Dorián őrmester, aki hosszú percekig strázsált egy nyitott kocsi mellett a napokban. – Az ünnepi forgatagban rengeteg autó állt a parkolóban, és jól tudom, nagy kockázatot jelent egy ilyen helyzet. Ezért úgy döntöttem, hogy várakozom egy ideig, hátha megérkezik a tulajdonos. Szerencsém volt, nem kellett sokáig várni az idősebb úriemberre, akinek igazoltam magam, és elmondtam neki, hogy miért is állok az autója mellett. Megkértem, hogy ellenőrizze le a járművét, hiányzik-e valami, hiszen nem tudni, a megérkezésem előtt nem történt-e lopás. Átnézte, de szerencsére mindene megvolt – tette hozzá a szolnoki rendőrjárőr.


Hétköznapinak mondható helyzet, mégis joggal érezhetjük különlegesnek, és nem biztos, hogy mi, átlagemberek tudjuk, mi a teendő hasonló helyzetben. Éppen ezért megkérdeztük a rendőrség illetékeseit, mit tegyen az, aki egy nyitott autót talál az utcán, melynek nincs jelen a tulajdonosa?
Burik Dorián egy másik, ezúttal bezárt kis fehér autóval FOTÓ: Csabai István Burik Dorián egy másik, ezúttal bezárt kis fehér autóval FOTÓ: Csabai István

– Több lehetőség is van a helyzet orvoslására – mondta el Szabó Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – Az első és legkézenfekvőbb, ha értesítjük a rendőrséget, és bejelentjük az esetet. Ha mindez egy áruház parkolójában történik, akkor az is jó alternatíva, hogy szólunk az ottani biztonsági személyzetnek, akik intézkednek, esetleg a hangosbemondó segítségével megkeresik a gépkocsi tulajdonosát. Azt is meg lehet tenni, hogy addig az autónál várakozik az eset felfedezője, megelőzve az esetleges tolvajlást – magyarázta a szóvivő.
Egy olvasónk a közelmúltban hasonló történetet mesélt el, mely szintén az egyik szolnoki hipermarket parkolójában esett meg. Ott egy Peugeot tulajdonosa hagyta lehúzva az autó ablakait. A házaspár, amikor felfigyelt a nyitott kocsira, úgy döntött, cselekszik. A pár egyik tagja ottmaradt az autónál, míg a párja bement és jelezte az esetet a biztonsági szolgálat embereinek. A rendszámot többször is beolvasták a hangosbemondóba, és amíg a tulaj ki nem ért a parkolóba, addig egy egyenruhás őr vigyázott az autóra.

Volt, ahol nem hittek a jóakarónak

A fővárosban egy segítőkész rendőrt „hurcoltak meg”, miután hasonló helyzetbe került nemrég. Ott szintén egy nyitott kocsit talált a rendőr, majd megvárta a tulajdonost, akit megérkezésekor arra kért, igazolja, hogy az övé a gépkocsi. A tulajdonos nem volt együttműködő, rátámadt a járőrre, megvádolta azzal, hogy belenyúlt az autójába. Végül rendőrt hívott a felbőszült autós, akik intézkedtek saját kollégájukkal szemben, de hamar tisztázódott a helyzet.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!

Tetszett a cikk? Ossza meg! Facebook Twitter

Ajánlott cikkek

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Amikor rendőr vigyáz a nyitott autónkra...

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X

Hozzászólások –

eddig 0 hozzászólás érkezett
HOZZÁSZÓLOK

Hozzászólok a cikkhez

A cikkhez csak bejelentkezett olvasóink szólhatnak hozzá.  Miért kell regisztrálnom? Bejelentkezek | Regisztrálok

Miért kell regisztrálnom?

X
Olvasóink fáradhatatlan aktivitásának köszönhetően az elmúlt évek során a megye meghatározó fórumává váltunk,
ahol cikkeink kapcsán értékes viták, párbeszédek alakultak ki. Ahogy e fórum résztvevőinek száma egyre növekedett,
sajnos a komoly hozzászólások közé egyre gyakrabban keveredtek céltalan, romboló beírások. Ezért éreztük úgy,
hogy eljött az ideje annak, hogy a kommentelés lehetőségét regisztrációhoz kössük, kiszűrve az értelmes fórumozást
zavaró tartalmakat. A regisztrációt ugyanakkor a korábbinál lényegesen egyszerűbbé tettük: elég csak nevet,
fehasználói nevet és emailt megadni. Reméljük olvasóink is úgy gondolják, hogy megéri megtenni ezt az egyszeri és
egyszerű lépést azért, hogy barátságosabb közegben, értelmesebb mederben folytatódhassék a párbeszéd.
(Ha problémája akad a regisztrációval vagy a hozzászólás új módjával, "hozzászólás" tárggyal írjon levelet a info@automotor.hu címre.)

Aktuális: 2016/16-os számunkból

Autó-Motor aktuális címlap
  • Extra: Bud Spencer filmjárművei
  • Vezettük: Audi Q2, Kia Niro, Alfa Romeo Giulia, Honda NSX, Yamaha XSR900
  • Teszt: Fiat Tipo 1.4, Ford Focus RS
  • Tanácsadó: Defektjavítás
  • Használt: Kozmetikai teendők eladás előtt
Autómotor Piactér