Az új Renault Thalia motorkínálatát erős, szerény fogyasztású és környezetbarát motorok alkotják. Az autó az egyik legalacsonyabb fogyasztást kínálja kategóriájában, dízel és benzines változatban egyaránt: az 1.5 dCi 85LE-s motornak mindössze 4,3 l/100 km a vegyes fogyasztása (116 g/km CO2-kibocsátás mellett), míg az 1.2 16V 75 LE-s benzines erőforrás 5,9 l/100 km vegyes fogyasztással büszkélkedhet (140 g/km CO2-kibocsátás mellett).

A Renault az új Thaliával minőségi utazást és példaértékű kényelmet ígér. Az utasokat kitűnően hangszigetelt utastér fogadja, a hőkomfortot pedig úgy alakították ki, hogy szélsőséges éghajlatokon is megfeleljen (Oroszország, Törökország, stb.).

A tágas (506 l) és praktikus csomagtér a legkülönfélébb élethelyzeteknek és felhasználásoknak is megfelel: családi nyaralás, szakmai használat vagy hétvégi kirándulás. Az új Renault Thalia erőteljes érvekkel készül meghódítani a családokat Közép- és Kelet-Európában, Oroszországban, Törökországban, a Maghreb- és Öböl- országokban. A modell jól szemlélteti azt a megújulást, mely a közeljövőben a Renault-márka valamennyi négyajtós modelljét jellemzi majd. A kereskedelmi bevezetésre a legtöbb piacon 2008 szeptembere és novembere között kerül sor.