Így talán sikerül valamivel magasabban tartani az autó presztízsértékét, mint a bevallottan teherautós alapokból átalakított egyterűeknél.
Praktik néven kerül piacra a Roomster kisáruszállító verziója. A kétüléses utaskabin mögött egy elhúzható fallal elválasztott hatalmas raktér található. Térfogata 1783 liter, hossza 1555 mm, legnagyobb szélessége 1429 mm, magassága egy méterhez közelít. Az utastérben számtalan tároló található: fiókok az ülések alatt, pohártartók az ülések között, palacktartó az ajtózsebben kialakítva, és van a kisebb cetliknek, kártyáknak kialakított rekesz. Az 560 kg teherbírású Praktik 70 lóerős 1,2 literes benzines, 85 lóerős, 1,4-es benzines, valamint 70 lovas, 1,4-es turbódízel motorokkal kerül forgalomba. Egy speciális gyári átalakításnak

köszönhetően az autó 640 kg-os teherbírással is megrendelhető. Már az alapváltozatban is szériafelszereltség a blokkolásgátló, a négy légzsák és az állítható kormánykerék, míg a rendelhető extrák listája többek között kipörgésgátlót, ködlámpát, kormánykerékre helyezett hifivezérlő gombokat is tartalmaz. A Skoda Praktik gyártása és forgalmazása 2007 tavaszán kezdődik.