A Beach fő jellegzetessége az állítható, kivehető és lehajtható kétszemélyes üléspad, amely hálóhelyül és többszemélyes ülőalkalmatosságként is szolgál, az első üléssel kiegészítve. A modellt díszítő narancssárga vagy citromsárga csíkok vonzzák a tekintetet, a tároló doboz, a tároló zsebek, az asztal és az ülések moduláris rendszere pedig gondoskodik arról, hogy a vezető mindent el tudjon pakolni, amire a sportoláshoz és a pihenéshez szükségese van. Az opcionális tetőcsomagtartó 150 kg-ig terhelhető.

A Multivan Beach azon a tanulmányon alapul, amelyet a tavalyi Lakókocsi Szalonon mutattak be. A modell 2006-tól lesz megvásárolható Németországban.

Az utazás szerelmesei számára a Caddy Tramper a másik szenzáció. Felszereltségi csomagja alvóhelyet és szövetből készült oldalzsebeket is tartalmaz. A mobil lakrész szükség esetén egy hátsó sátorral is bővíthető, és így egy fedett „pergola” is rendelkezésre áll, amelyet például főzésre, vagy kényelmes, közös étkezésekre lehet használni.

A Volkswagen Haszonjárművek a California választékot is bővíti. A

legnagyobb számban gyártott utazásra használt jármű opcionálisan már magas tetővel is rendelhető Németországban. Ez nem érinti a California jól bevált hátsó részének kialakítását. Ahogy eddig is, a szekrénysor a baloldalon helyezkedik el, míg a kétszemélyes üléspad, amely szükség esetén hálóhellyé is alakítható, a jobboldalon található.