Folyamatos használatban volt Victor Sheppard 2007-ben vásárolt Toyota Tundra pickupja, éves szinten mintegy 200 000 km-t tett bele, és igazából még most, 1 millió mérföld, azaz 1 609 000 km lefutása követően is csak azért száll ki belőle, mert a gyár adott helyette neki egy újat.

Azért érdekli annyira a Toyotát a 4,0 literes V6-os motorral szerelt pickup, mert az lényegében üzemzavar nélkül tette meg ezt a hatalmas távolságot úgy, hogy a rendszeres karbantartáson felül nem volt szervizben, még mindig az első motorja (felújítás nélkül), első váltója van, épp csak a karosszérián van néhány apró horpadás – rozsdának még nyoma sincs. A gyár szakemberei szét fogják szerelni az autót, majd minden egyes alkatrészt alaposan megvizsgálnak, az itt szerzett tapasztalatokat pedig felhasználják a jövőbeli autók fejlesztéséhez.

Kilenc év alatt összesen 117 alkalommal járt a Greg Leblanc Toyota márkakereskedésben rutin karbantartásra Victor Sheppard, akinek már a 15. új Toyotája volt a 2007-ben vásárolt Tundra, amely helyett most egy 2016-os autóval furikázik tovább North Dakotában lévő lakhelye és a Wyoming illetve Virginia államban lévő munkahelye között.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!