Fotó: Szabó Róbert

Élőben dögösen néz ki az új V60-as középkategóriás kombi, ahogy azt a Váci úton található Volvo Galériában megtartott bemutatón megállapíthattuk. „Az új V60-as a Volvo márka középpontja, finoman kialakított, gyönyörűek az arányai és a kiállása, mégis egyszerre praktikus és sokoldalú” – nyilatkozott erről Robin Page, a Volvo Cars formatervezésért felelős alelnöke a sajtóanyag szerint.

A márka számára fontos modell hazai érkezése mellett a rendezvény másik apropója az volt, hogy idén az XC40-es szabadidő-autót választották meg az európai Év Autójának – erről egy gyors ütemben fogyó tortával emlékeztek meg a jelenlévők.

„A családi kombik tulajdonosai generációk óta fontos ügyfelei vállalatunknak, az új V60 tisztelettel adózik a tradíciók előtt, de tesz egy lépést előre” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója az új kombiról. Ez ugyanarra az SPA építőkészletet használja, mint a márka nagyobb, 90-es sorozatú autói, azokkal osztozik az aktív és passzív biztonsági rendszereken is.

Az új V60 ez év őszétől két hálózatról tölthető hibrid hajtáslánccal lesz rendelhető: az új T6 Twin Engine AWD, illetve a T8 Twin Engine AWD változatokkal szerelt modellek 340, illetve 390 lóerős rendszerteljesítményre képesek. A hagyományos hajtáslánccal szerelt benzines modellekből T5, illetve T6 változat lesz elérhető, míg azok, akik a dízel változatokat helyezik előnybe, a D3 és a D4 motorok közül választhatnak.