A régi amerikai póniautók szépek, de technikájuk kifejezetten egyszerű. Utóbbin próbáltak segíteni a floridai Time Machines cég szakemberei, amikor egy 1971-es Plymouth Barracuda Convertible karosszériát hoztak össze egy balesetben elpusztult, 2001-es Dodge Viper technikájával.

Találó nevet kapott az egyedi jármű, a ViperCuda egy réginek kinéző autó, amely alatt lényegében a 2001-es autó technikája rejtőzik. Úgy módosították a karosszéria vázát, hogy a Viper független első-hátsó felfüggesztését is be tudták építeni, természetesen a nyomtávot csökkentették. A 8,0 literes V10-es erőforrást eléggé hátratolva, a szélvédőkeret alá építették be, ezért az első üléseket is hátrébb helyezték – a hátsóktól meg is szabadultak.

Az erőforrással nem lesz sok gondja az új tulajdonosnak, hiszen egy alig 37 000 kilométert futott autóból származik. Megtartották a 6 fokozatú, kézi kapcsolású váltót is. A gyönyörűen kinéző és brutális teljesítményű ViperCuda 179 900 dollárért kerülhet új tulajdonosához.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!