Napjainkig a Golf-technika alkalmazásával több, mint 32 millió Volkswagent építettek. A Golf mellett a Touran, a Bora/Jetta (a legsikeresebb német autó az Egyesült Államokban), a Caddy, a New Beetle, és a New Beetle Cabriolet is a jelenlegi Golf-családhoz tartozik.

Teljesen új Golf dimenziók

1,58 méteres magasságával a Golf Plus 9,5 centiméterrel haladja meg a Golf ugyanezen méretét, az ülésmagasságot 7,5 centiméterrel növelték. A hosszúság, szélesség és a tengelytáv ezzel szemben a Golf és a Golf Plus közötti hasonlóságot hangsúlyozza: a Golf Plus hosszúsága közel változatlanul 4,21 méter maradt, míg az 1,76 méteres szélesség szintén megegyezik, akárcsak a 2,58 méteres

tengelytáv. A Golf Plus felszereltsége egyebek között a 16 centiméter hosszirányú állíthatóságú, új fejlesztésű kinematikai rendszerrel felszerelt hátsó üléseket, az első osztályú ülésergonómiát és az akár 43 tároló- és rögzítőmegoldást is magában foglalja.

A hat légzsákon és az aktív első fejtámlákon túl szériakivitelben további biztonsági pluszt kínálnak a különösen rövid reakcióidejű, ebben a Volkswagen-kategóriában először alkalmazott LED hátsó lámpák. Szintén újdonság a Golf modellekben a 2005 második féléve során megjelenő Bi-Xenon kanyarfény.

A hátsó ülés helyzetétől függően a csomagtér térfogata a minimális 395 és a maximális 505 liter között változik. Ha a hátsó ülést teljes egészében lehajtjuk, 1450 literes csomagtér alakítható ki.

A bevezetést követően az ötajtós Volkswagen két benzines és két dízel erőforrással rendelhető, amelyek mindegyike megfelel az EU-4 szabvány előírásainak. A benzinmotorok teljesítménye 55 kW / 75 LE, illetve 85 kW / 115 LE, amelyek közül az erősebb egy közvetlen befecskendezésű benzines FSI-erőforrás. Dízelmotorként a Volkswagen szintén közvetlen befecskendezésű erőforrásokat kínál: egy 77 kW / 105

LE teljesítményű 1,9 literes TDI, illetve egy 103 kW / 140 LE teljesítményt produkáló 2,0 literes TDI konstrukciót. A 115 lóerős FSI és a 140 lóerős TDI hatfokozatú sebességváltóval készül. Az év második felében két újabb FSI, egy TDI erőforrás is bemutatkozik.

Magyarországon a márka ez év végéig 1 100 Golf Plus értékesítését tervezi: az előértékesítés során már 143 Golf Plus talált gazdára. Az autó 3 817 000 Ft-os alapáron érhető el hazánkban.