Még a sokat látott német motorosrendőr is meglepődött, amikor egy medence jött vele szembe Eibenstocker város Blauenthal városrészében. Először az tűnt fel a 44 éves járőrnek, hogy nincs rendszám a BMW-n, majd amikor az elhaladt mellette látta, hogy vízzel van tele az utastér, amelyben a vezetőn kívül még ketten ülnek, a negyedik jómadár a kalaptartón ülve a lábát áztatta a medencében.

A rendőr, amint azt a forgalom engedte, megfordult, és az autó után indult, de annak sofőrje rögtön jobbra fordult – e közben jelentős mennyiségű víz fröccsent az úttestre -, majd az autót leállítva mind a négyen elszaladtak, egy jelenleg kevés vizet tartalmazó patakon átkelve a túlpartról nézték, mit csinál a rendőr. Az egyedül volt, úgyhogy nem kockáztatta meg a gyanúsítottak üldözését, de a biztonság kedvéért kiengedte a levegőt az abroncsokból és a gyertyakábeleket is átvágta, nehogy valaki elvigye az autót. A sofőr később visszatért a helyszínre, azt állítva, nem ő vezetett, de a személyes dolgai ott vannak a csomagtartóban, ahonnan előkerült a ruhája és a pénztárcája is. Jelenleg folyik az autón a nyomrögzítés, ha bebizonyosodik, hogy ő volt a sofőr súlyos büntetésre számíthat, mivel a légalkoholvizsgálat szerint annyira ittas volt, hogy nem lett volna szabad autót vezetnie. A BMW utasterét egyébként vízhatlanná tették és medencefestékkel kezelték a nagy utazás előtt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!