Hónapok óta húzódik a Dodge Demon bemutatása, amiről annyit tudunk biztosan, hogy a Hellcat motoros Challenger kupét kifejezetten a gyorsulási versenyekre optimalizálják. A Hennessey Performance Engineering tuningcég nem bírta kivárni a hivatalos leleplezést, úgyhogy gyorsan prezentálta a válaszát, a Chevrolet Camaro ZL1-esből készített The Exorcist, azaz Ördögűző nevű alkotást.

A 6,2 literes, kompresszoros V8-ast alaposan módosították, nagyobb feltöltőt és töltő-levegő hűtőt kapott, polírozták a hengerfej csatornáit, új a vezérműtengely, a rozsdamentes acél kipufogórendszer a leömlőt is beleértve. Mindezek (és persze egy újraprogramozás) eredménye 1000 LE 6400/perc fordulaton és 1310 Nm 4400/perc fordulaton. Mindkét gyári váltóval, tehát 6 fokozatú kézi kapcsolású vagy 10 fokozatú automatikus egységgel elérhető a The Exorcist, de utóbbi esetben 9950 dollárt kérnek a váltó megerősítéséért.

A menetteljesítményekről annyit mondanak, hogy kevesebb, mint 3 másodperc alat téri el a 96 km/h-s tempót, a negyedmérföldes távot pedig kevesebb, mint 10 másodperc alatt futja meg. Ezt valószínűleg a feláras, 8995 dolláros Drag Pack-kel tudja, amelyben 315/30-20-as Nitto versenyabroncsok is vannak megerősített kardántengellyel együtt. A The Exorcist csomag egyébként 55 000 dollárba kerül, ebben benne van a Hennessey által vállalt 2 év/38 000 km-es garancia is. Száz darabot készítenek, a kedves ügyfél pedig a Hennessey főhadiszállásán veheti át autóját, ahol rögtön a negyed mérföldes gyorsulást is tesztelheti a gyár saját pályáján.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!