Bugatti Legends néven a közeljövőben hat különleges változatot készítenek a Veyronból, a sort a kétszeres Le Mans-győztes (1937 és 1939) Jean-Pierre Wimille-re emlékező autó nyitja.

Ennek talán a neve a legkülönlegesebb (és leghosszabb) sajátossága: Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille. A színkombinációt az 1937-es versenyautó mintájára készítették el a kék különféle árnyalatainak felhasználásával. Ugyanez ismétlődik meg az utastérben is, ahol még az anyaghasználatot is módosították az 57G Tank elnevezésű versenyautó megidézésére.

A technikához nem nyúltak, a 8,0 literes lökettérfogatú, négy turbós W16-os 1200 lóerő/1500 Nm teljesítményű, és így motorizálva a 100 km/órás tempót 2,6 másodperc alatt éri el a Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille, amelyből három példányt fognak készíteni. A további öt „megemlékező” limitált szériát egy éven belül fogják bejelenteni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!