Minden autójának átalakított változatát is kiállította a Maruti Suzuki az immár Cien névre hallgató, és bordó színre átfényezett Authentics tanulmány (aminek széria-kivitelét is láthatták már az oldalon) mellett az Új-Delhi Autószalonon, a Swiftből ráadásul rögtön kettőt, hiszen eltérő stílusban módosították az ötajtós- és a lépcsős hátú változatot.

Inkább a fiatalok fantáziáját próbálták megragadni az ötajtósból épített Swift Volt-tal, amely egy klasszikus tuningautó. Mármint látványra, hiszen az 1,2 literes, 94 lóerős benzinmotorhoz és a váltóhoz nem nyúltak.

Projektoros lámpákat szereltek a kocsi orrára, a hűtőrácsot egy piros keret segítségével rajzolták át, de a legütősebb mindenképpen a spoilerkészlet. A küszöbök toldása például akkora, ami komolyan megnehezíti a hátsó kerekek cseréjét, hiszen belelóg a kerékjáratba a műanyag. Nem fogták magukat vissza a diffúzornak látszó betétnél se, ehhez képest a tetőszárny visszafogottnak tűnik.

Az utastérben nem csak kagylóüléseket látunk, de egy légzsákot nélkülöző kormánykereket is. Ha valamilyen formában – limitált szériaként vagy gyári tartozék-katalóguson keresztül – meg is valósul a Swift Volt, ez utóbbiról mindenképpen le kell majd mondania a reménybeli tulajdonosnak. A látványos fólia-dekor könnyedén reprodukálhatónak tűnik, a kamerával és monitorral helyettesített külső tükrök alkalmazását a törvényi előírások akadályozzák még jelen pillanatban.

A lépcsős hátú Swift DZire alapján az Opula nevű átalakítást követték el, itt nem annyira a feltűnés, hanem az elegancia növelése volt a cél. Ennek megfelelően a hűtőrácsot egészen a fényszórókig nyúló króm rácsokkal növelték meg, az alsó részt pedig egy rátéttel tették szögletesebbé.

A hátsó lámpákat egy króm kiegészítővel próbálták meg átformálni, a tükörházakat is műanyagkrómmal kezelték. A kékre fényezett karosszériát alul ezüstre fényezett kiegészítőkkel látták el, az összképet Enkei könnyűfém felnik teszik teljessé. A Suzuki Swift DZire Opula ugyan nem olyan extrém átalakítás, mint a Swift Volt, ennek ellenére nem tudni, hogy ezek a kiegészítők elérhetőek lesznek-e a gyári tartozékok között.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!