Anno hosszas belső vita előzte meg, hogy a Rolls-Royce 2016-ban piacra dobta a sportos autóvezetőkre hangolt Black Badge modelleket, ma pedig az eladások 27%-át az ilyen autók adják. Merészebb anyagválasztás, sötétebb belső hangulat jellemzi az ebbe a sorozatba tartozó Bespoke modelleket, amelyek eddigi legsportosabb képviselője az új Ghost Black Badge.

Noha az ügyfelek a márka jelenleg 44 000 színt átölelő katalógusából választhatnak, a legtöbb Black Badge modellt feketében rendelik. Az új Ghost-hoz különleges fekete fényezést készítettek, a karosszériára több rétegben összesen 45 kg (!) festéket és lakkot visznek fel, minden egyes réteg között kézzel polírozzák a lemezeket; 3-5 óra alatt végeznek egy-egy autóval a szakemberek. Különlegesek a 21 col pántátmérőjű alumínium-karbon felnik, összesen 22 rétegben viszik fel a karbonszövetet egy hordóra, majd visszahajtják ezt, mielőtt kisütnék a peremet – 44 réteg karbonszövet garantálja a stabilitást –, amelyet az alumíniumból kovácsolt agyrészhez rögzítenek; a csapágyazott felnikupaknak köszönhetően az RR logó mindig függőlegesen áll.

Az utastérhez különleges betéteket sütöttek ki a szó szoros értelmében, az alapot több réteg fafurnér jelenti, amelyre aztán a karbonszövetet felviszik, majd 100°C-os hőmérsékleten hőkezelés után jön a homokfúvás, majd hat réteg átlátszó lakkot visznek fel kézzel; a harmadik és negyedik réteg közé teszik be a Black Badge jelvényt. Az analóg órán csak a 12, 3, 6 és 9-es számok, illetve a mutatók hegye kap krómot, egyébként fekete minden. A Rolls-Royce Ghost Black Badge mostantól kezdve rendelhető, mivel egyedi kialakítású modellről van szó, klasszikus értelemben vett listaár nincs, de valahol 325 000 ezer font, azaz 139 millió Ft környékén van az alapár.

A 6,75 literes biturbó V12-es teljesítményét 600 lóerőre (+29) és 900 Nm-re (+50) emelték, áthangolták a felfüggesztést és az összkerék-kormányzást, hogy jobb reakciókat kapjon a sofőr – persze csak ha sportosan közlekedik, egyébként ugyanarra a finomságra számíthat, mint a normál Ghost vásárlója. A váltó programozásán is változtattak egy keveset, a „Low” program választásakor és legalább 90%-ban benyomott gázpedálállásnál a felére rövidülnek a kapcsolási idők – a kapcsolás finomságának rovására. A fékpedál érzeten javítottak, a pedál útját lerövidítették. Az üresen 2490 kg tömegű Rolls-Royce Ghost Black Badge 4,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra, a végsebesség elektronikusan korlátozott 250 km/óra, a szabványos fogyasztás 16-15,8 l/100 km.