Az 1952-es évjáratú Chevrolet Deluxe Business Coupe már bőven megszolgálta a vételárát, és egy időt elfeledve töltött egy roncstelepen, amíg az Icon nevű vállakozás rá nem talált az autóra. Sorsa ekkor egy csapásra jóra fordult.

A specialisták úgy újították fel az autót, hogy közben a patináját megtartották. Egészen pontosan a külső héj kivételével mindent újra cseréltek, például az alváz is mai darab. A motor a legújabb, 6,2 literes GM LS3 V8-as, amit nem is tuningoltak, megelégedtek a 430 lóerővel, amivel a négyfokozatú 4L65E automatikus váltó könnyedén megbirkózik.

A fékeket is a teljesítményhez igazították, elöl hatdugattyús féknyergek szorítják a tárcsákat, hátra is tárcsafék került, és van blokkolásgáltó. A felnik újonnan gyártot, egyedileg alumíniumtöbből mart példányok. Az utastérben a vadonban fogott aligátorok és bivalyok bőrével kárpitozták az üléseket, ugyanazt a padlőszőnyeget használják, mint a Rolls-Royce, a gyapjú tetőkárpit Aston Martin anyag eredetileg.

Az Icon cég azt állítja, bármilyen a harmincas-hetvenes évek között gyártott autón képes hasonló minőségben elvégezni az átalakítást, persze a kiválasztott autó állaotától függően egyedi árat szabnak majd. Azt egyébként nem árulták el, az 1952-es Chevrolet Busines Coupe mennyibe került.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!