A Tolvajtempó című film 2000-ben újraforgatott változatánál összesen 12 darab Eleanort, azaz Steve Stanford és Chip Foose által átépített 1967-es Ford Mustang GT500-ast használtak az utolsó nagy üldözési jelenethez – ezek közül 5 megsemmisült, a maradék hétből kettő került magántulajdonba. Az egyiket hamarosan elárverezik.

A 7-es számú autó nem teljesen átépített gép, mindössze a külsejét a belsejét alakították át, a forgatás során belső felvételek készítéséhez használták. A motortérbe egy gyári új, 5,7 literes Ford blokkot tettek tuning vezérműtengellyel és Holley 4 torkú karburátorral. Az autó Wilwood fékeket is kapott, elöl hat dugattyús féknyergekkel.

A Coys cég január 14-én birminghami árverésén kínálja az autót, amelyhez a gyártó cég hivatalos oklevelét is adják majd, hogy az autót tényleg a Tolvajtempó újraforgatásához készítették, az nem utánzat. A becsült leütési ár 75-100 000 font.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!