A japán Mitsuoka fejlesztette tökélyre a modern kori autók retró-stílusban való átépítését, de most az olasz Ares Design is megmutatja, hogy ők is képesek hasonlóra. Egészen pontosan az ötvenes évek olasz és francia autóinak állítanak emléket az átalakítókészlettel, amelynek alkalmazásával a Mazda MX-5-ösből elkészül a Wami Lalique Spyder nevű roadster.

A Lalique egyébként egy francia kristály-manufaktúra, ami azzal érdemelte ki a névben való szereplést, hogy az utastérben több helyen megjelenő kristály-díszeket készít, egyébként bőr és fa borít mindent. Az Ares Design egyébként nem csak a külsőt módosítja, de a műszerfalat is teljesen átépíti, miközben megtartja a modern elemeket, úgymint érintőképernyős fejegység és légzsákok.

Kívül a küllős felnik miatt lesz igazán régimódi a megjelenés, egyébként kerek fényszórókat és nagy méretű hűtőrácsot is kap a karosszéria, hátulról nézve leginkább a Cobra megjelenését lehet belelátni a Wami Lalique Spyderbe.

A vételár nem ismert, de nem lehet olcsó a mindössze tucatnyi példányban készülő roadster, hiszen az új karosszériaelemeket kézzel formázzák alumíniumból, illetve karbon elemeket is használnak.