Kevesen foglalkoznak luxus SUV-tuninggal az országban, ha azonban mégis rávetemedik egy-egy tulajdonos, látványos eredmények születnek. Így történt ez esetben is. Bár az autó gazdája már alapvetően „fertőzöttként” állított be a szegedi BG Tuninghoz, hiszen autója a JE-Design teljes szélesítő készletét viselte. A kívánság konkrét volt: a PPI tuningcég Ice nevű készletével alakítsák át számára az autót.

Minőségi bőrkárpit és fehér karbonbetétek emelik az utastér nívóját Minőségi bőrkárpit és fehér karbonbetétek emelik az utastér nívóját

Amikor a saját kreativitás dönt

Irány Németország, azonban a PPI központnál jött a kellemetlen meglepetés, a tuningcég ugyanis bezárta kapuit. Merre tovább? Ügyfelet tuningról nem beszélünk le, így a feladat továbbra is adott volt, csak nehezebbé vált. Itthon kell elkészíteni a PPI-készlet replikáját. Lebontották a JE-Design elemeket, és elkezdték azokat a PPI formatervek alapján átalakítani. Oda kellett tenniük magukat a műanyagosoknak, szellőzőket, kopoltyúkat tüntettek el, simává varázsolták a felszínt. A legkomolyabb feladat az első lökhárító elkészítése volt, amelyet a teljesen eltérő forma miatt újragyártottak.

A tulajdonos a fehér szín mellett tette le a garast, a készítők a Mercedes új gyöngyházfehérjét javasolták, amely napfényben nagyon tiszta és intenzív fehér, nincsenek sárgás árnyalatai. A 22 colos Porsche Cayenne felniket is színre fényezték (a gumiméret 295/30 ZR22) és fehér karbonnal díszítették a tükröket, a kilincseket és a JE-Design hátsó kipufogódobjának végeit. A hűtőmaszk és a rácsok a kontraszt kedvéért feketébe öltöztek.

LED-fényes, terhelhető plexi alatt a mélynyomók és az erősítő LED-fényes, terhelhető plexi alatt a mélynyomók és az erősítő

Belül egyedi, sötétszürke-fehér bőrkárpitozás fogad, minden fehér díszöltéssel varrva. Behúzták az üléseket, az ajtóburkolatokat és a könyöklőket is. A fehér karbon itt is feltűnik, az összes díszlécen, valamint a kormányon. A sportos hangulatot fokozza az ABT alumínium pedálkészlete, ha pedig zene kell, be lehet izzítani az ESX elemekből épített multimédia-rendszert.

A csomagtérajtó dupla szárnyat hord, s a hátsó ablakokhoz is jutott légterelő A csomagtérajtó dupla szárnyat hord, s a hátsó ablakokhoz is jutott légterelő

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!