Lehet, hogy a 9,4 millió Ft-os vételár túlzásnak tűnhet egy hétköznapinak kinéző Volkswagen Golf IV-esért, de az itt látható, Bécsben eladásra kínált példány rászolgál erre, hiszen ha felcsavarják a motorját, nem kevesebb, mint 900 lóerővel hajtja a kerekeket – vagy inkább füstöli azokat.

A kiindulási alap egy VR6-os motorral szerelt példány volt, amelyet megtámogattak egy Garrett GTX4202-es turbófeltöltővel, no és egyébként is alaposan átépítették annak a belsejét. Új a motorvezérlő elektronika is, amelyet úgy programoztak, hogy E85-ös üzemanyag tankolása esetén 900 lóerő legyen a maximális teljesítmény!

Ahhoz, hogy ezt elbírja a hajtáslánc, egy dízel Tiguanból származó kézi kapcsolású váltót és új Haldex-vezérlést is kapott az autó. Az átépítés óta állítólag csak 1000 km-t tett meg a brutális Golf, amely minden bizonnyal okozott már néhány rosszullétet – külön kiemelik a teljesen kitakarított padlószőnyeget. Egyébként a Mig 29-es vadászgéphez hasonlítják a gyorsulási élményt, ezt elég nehezen lehet ellenőrizni, de a hirdetésben látható adatrögzítő képe alapján 100-ról 250 km/h-ra 8,6 másodperc alatt ugrik. Nem rossz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!