A SEAT új korszakának kezdete három alappilléren nyugszik, melyek a már jól ismert Ibiza, Leon, és új Altea modellek. Ez a modell egy új jármű koncepciót valósít meg, az MSV-t (Multi Sports Vehicle).

Az Altea-design erőssége és sportossága a kompakt méretekben rejlik. Az autó 428 cm hosszú, 177 cm széles, és 157 cm magas, mely tökéletes helyet biztos mind az öt ülésen. A két szintes csomagtartó több mint 400 literes.

A SEAT Altea számos újdonságot tartalmaz, mint például az FSI technológiát, melynek köszönhetően a motorpaletta minden tagja legalább 100 lóerős. A dupla kuplungos DSG váltó, az új fejlesztésű első felfüggesztés, négylengőkaros hátsó felfüggesztés, új elektro-mechanikus szervokormány, független vezető- és utasoldali légkondícionáló, valamint az A oszlopba rejtett – a SEAT által kifejlesztett – ablaktörlő szintén helyet kaptak az Alteában.

A SEAT az Alteával jelentősen előre lépett a motorválaszték terén is. A benzines 150 LE-s 2.0 FSI és 102 LE-s 1.6 motorok mellett, a dízel kínálat 140 LE-s 2.0 16V TDi és 105 LE-s 1.9 TDi motorokat tartalmazza. A kétliteres FSI és TDI motorok a legerőteljesebb motorok, melyekhez hatsebességes váltó párosul. Az FSi erőforrás elérhető lesz 6 sebességes automata és szekvenciális Tiptronic váltóval is, míg az új DSG váltó a TDI motorral lesz rendelhető. A SEAT Alteát kizárólag a SEAT Martorell-I gyárában gyártják majd.

A SEAT stand a Genfi Autószalonon

A 930 négyzetméteres SEAT standon több mint 1830 lóerő várja az érdeklődöket március 4. és 14. között. A SEAT történetében az eddigi legerősebb dízel motorral van jelen a kiállításon; a szériában gyártott SEAT Ibiza Cupra 1.9 TDI motorja 160 lóerős. Az Ibiza Cupra R és Leon Cupra R modellekkel a márka két csúcsteljesítményű gépkocsit kínál, melyet a SEAT Sport fejlesztett ki. A SEAT rövidesen bemutatja majd a legsportosabb, 180 lóerős 1.8 20 VT motorizáltságú Ibiza Cuprát. A SEAT a sportos FR sorozatát a 130 lóerős 1.9 TDI erőforással felszerelt SEAT Ibiza FR modellel bővítette. Így összesen két Ibiza és három Leon modellből épül fel az FR sorozat.