Egyelőre csak álmodhatnak a rajongók az új Focus RS-ről, de addig is birizgálja egy kicsit az idegeiket a Ford, hiszen a detroiti központ jóváhagyásával-támogatásával készült el a Focus TrackSTer a Fifteen52 tuningcég műhelyében.

Kifejezetten az volt a célja a gyárnak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az aktuális Focus ST-ből, és e célból három autót készítenek. Az első most debütált a Chicagói Autószalonon, és a Fifteen52 alkotása. Az igazat bevallva, valójában egy versenyautóról van szó, a 2,0 literes turbómotor lényegében rali-technikát használ, csak itt nincsenek szűkítők és egyéb megkötések – a teljesítmény 502 lóerő! Igen, megtartották az elsőkerékhajtást, tehát a sofőrnek erősen kell majd kapaszkodnia a kormányba.

A lényeg egyébként az, hogy ha nem is minden, de a TrackSTer építése során felhasznált legtöbb alkatrész elérhető lesz majd a Ford (észak-amerikai) tartozékprogramjában, úgymint a sperrdiffi, a 4 dugattyús első féknyergek, és a Mountune motoralkatrészek. A megvadított karosszéria se saját alkotás, hanem a Kínában már versenyző Focus túraautó alkatrészeinek segítségével készült.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!