Új autómárkát alapított a Geely, a Sanghaji Autószalonon lesz a közönségpremierje a Geometry elnevezésű, elektromos autókat kínáló márkának. Elsőként az A EV elnevezésű középkategóriás lépcsős hátúval lépnek piacra, amely a Volvo által kifejlesztett CMA építőkészletet használja.

Már a hivatalos bejelentése előtt 26 ezer megrendelést gyűjtöttek, Két akkumulátorral lehet majd megvásárolni a Geometry A EV típust, alapból 51,9 kWh a kapacitás, extraként 61,9 kWh is elérhető, a hatótávolság 410 illetve 500 km. Az első kerekeket 163 lóerős, 250 Nm nyomatékú villanymotor hajtja, a 0-100 km/óra gyorsulás 8,8 másodpercig tart. Az alapmodell ára támogatások előtt 8,9 millió Ft-nak megfelelő jüan, míg a legdrágább A EV 10,65 millió Ft-nak megfelelő összegbe kerül.

A Geometry autómárka 2025-ig összesen tízautós kínálatot alakít ki, még az is lehet, hogy a Daimlertől most megszerzett Smart is ide lesz besorolva a kínai piacon. Alapvetően a hazai piacot célozza majd a Geometry márka, de exportálni is fogják az autókat, a bejelentésre például Szingapúrban került sor.