Nehéz új tulajdonost keresni egy agyontuningolt, építése óta folyamatosan gyilkolt autónak, és ezzel a Nissan GT-R technikával ellátott Qashqai-t építő brit Severn Valley Motorsport is tisztában van. Azonban itt az ideje a váltásnak, a Qashqai-R nevű autónak mennie kell.

Sorshúzással választják ki az új tulajdonost, jegyeket a cég weboldalán lehet vásárolni, 10 fontért 1-et, 25-ért hármat kap az érdeklődő, ezt követően még három kérdést kell megválaszolni. December 31-ig van lehetőség jelentkezni, ha addig nem jön össze legalább 10 000 jegy, akkor az addig eladott jegyekből származó bevétel egy részét (lejön a sorsolás szervezési költsége és 10 %-ot jótékonysági célra utal át az SVM) kapja meg a nyertes, nem az autót.

Komoly kiadást jelenthet az 1500 lóerős autóra biztosítást kötni, de egyébként nem jelenthet gondot az autó hazai forgalomba helyezése, hiszen az már rendelkezett rendszámmal az EU-ban, úgyhogy a magyar hatóságok nem akadályozhatják meg annak rendeltetésszerű használatát. Persze az SVM Qashqai-R fenntartása nemcsak a magas benzinszámla miatt jelent nagy kiadást, nem szabad megfeledkezni a speciális alkatrészekről sem, úgymint féktárcsák és -betétek…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!