Már a Volvo V70, S80 és XC70 modellek alapváltozatában is egy 5 col képátlójú színes kijelző trónol a középkonzol tetején, a jobban felszerelt modellek a korábbinál nagyobb, 7 col képátlójú monitort kapnak.

Ennél azonban fontosabb lehet a használóknak, hogy alaposan átnézték a dízelmotor-kínálatot. A legkisebb D3-as (1,6 liter, négy henger) teljesítménye 109-ről 115 lóerőre emelkedett, a középső D4-es dízel (2,0 liter, öt henger) maradt 163 lóerős, de a turbófeltöltő módosítása miatt a gyakran használt fordulatszám-tartományban emelkedett a nyomatéka. A legnagyobb D5-ös dízel (2,4 liter, öt henger, két turbó) teljesítménye 10 lóerővel emelkedett, az immár 215 lóerős teljesítményhez 440 Nm-es maximális nyomaték tartozik.

Új műszerfalat és aktív biztonsági rendszereket kaptak a nagy Volvo személyautók Új műszerfalat és aktív biztonsági rendszereket kaptak a nagy Volvo személyautók

A megfiatalodott Volvo V70, S80 és XC70 esetén alapfelszerelés az S60-asban bemutatott gyalogosfelismerő rendszer, aminek alkalmazás a korábbinál fejlettebb pre-crash rendszer alkalmazását is jelenti. Magától értetődően a városi koccanásokat szinte megszüntető City Safety rendszer is ott van a szériatételek között.

Erősebbek, vagy jobban használhatóak lettek a dízelmotorok Erősebbek, vagy jobban használhatóak lettek a dízelmotorok