GT4 kategóriás versenyautót készít az Audi a TT RS-ből GT4 kategóriás versenyautót készít az Audi a TT RS-ből

Az Aston Martin továbbfejleszettte a GT4-es kategóriát domináló versenyautóját, a Ginetta is sokat módosított az autóját az új modellévre. Most egy újabb versenyzővel bővült a mezőny, az Audi Kínában megmutatta a TT RS alapján készülő GT4-es versenyautóját.

A karosszéria megjelenésén lényegében semmit se módosítottak az átépítés során, az első-hátsó toldat és a hátsó szárny a TT RS-ről érkezik. Új azonban, hogy a motorház- és csomagtér-tetőt, valamint az ajtókat műanyagból készítették, és üveg helyett szintén műanyagból készülnek az oldalablakok. A felfüggesztést – nem elektromosan – állítható lengéscsillapítókkal módosították, és 9,5×18 colos verseny-felnikkel látták el az autót.

Teljesen lecsupaszították a belsőt, az ajtókat-fedeleket műanyagból készítik Teljesen lecsupaszították a belsőt, az ajtókat-fedeleket műanyagból készítik

A motorról egyelőre nem árultak el semmit, de valószínűleg a 2,5 literes, öthengeres turbómotor teljesítményét nem nagyon csavarják feljebb. Versenyautótól szokatlan módon megtartják a gyári, dupla kuplungos váltót, igaz, mechanikus önzáró differenciálművel egészítik ki. Az egyelőre csak tanulmányként bemutatott TT GT4-es versenyautót nagyjából 120 000 eurós áron fogják majd kínálni.

Könnyű dolga lesz a pilótának, megtartják a dupla kuplungos váltót Könnyű dolga lesz a pilótának, megtartják a dupla kuplungos váltót