Természetesen a KGST-ikonok sem hiányozhatnak a pavilonokból. Fotó: AMTS és a szerző

Minden folyamatosan megújul, így az AMTS és a rendezvénynek helyet adó Hungexpo is. Május 27. és 29. között lesz a legnagyobb honi autós rendezvény, ahol nagy parádéra készülhetünk. Alapvető ígéret, hogy a pandémia okozta kényszerpihenő után az AMTS ismét régi lendületével, mindenki számára szabadon látogathatóan várja az autórajongókat!

A csinos hölgyek a tuningműfaj nélkülözhetetlen szereplői, legalább annyian bámulják őket, mint az autókat. Az installációk tucatnyi vagány ötletet vonultatnak fel, itt éppen a bankrablós tematika köszön vissza

Az idő múlását leginkább a gyerekeken látjuk, na meg a sorban megtartott rendezvényeken, mert bizony az első, az AMTS elődrendezvényének tekinthető tuningshow 16 évvel ezelőtt szippantotta be a közönségét. Az akkor egy pavilonnal induló buli ma már több mint 100 ezer négyzetméteren, 5 pavilonban és hatalmas külső területen zajlik majd. A kiállítók is rendesen feldúsultak, emlékeim szerint az első show-n még nem nagyon üdvözöltünk külföldieket, idén pedig már 15 ország több mint 200 kiállítójával és több mint 1000 autójával számolhatunk.

Klubok, baráti társaságok és magányos tuningfarkasok is kiállítják portékáikat

Statisztikailag az AMTS 10 autós rendezvényt fog össze, elméletileg mind megállhatna a saját lábán is, így együtt viszont koncentráltabb az élmény, végignézni kiad annyi időt, ami akár többnapos programnak is megfelel. És az sem mellékes, hogy nem kell 10 jegyet venni…

Szinte gyári állapotú E30-as BMW, a tuning azonban belepiszkál az összképbe

Az alaprendezvény a „Carstyling.hu Tuning Show”, igazán erre fűzték fel a csatlakozó rendezvényeket. Úgy mint az új autók kiállítását – szalonautók márkaimportőrök és koncepcióautók kiállítása –, a „101 EV Park” nevű Nemzetközi Elektromobilitás Expót – elektromos autók kiállítása, az elérhető kínálat és a kapcsolódó háttéripar bemutatkozása –, a „Classic Automobil Show”- t – restaurált klasszikus autók, oldtimerek, veteránok gyűjteménye –, a „Magyarok a világ járműgyártásában” kiállítást – itt a téma hazánk nagyjai az autó- és motoriparban –, „Gymkhana Drift Bajnokság és Show” – a látványos autósportok versenye –, „OFF-ROAD Show” – minden ott lesz, ami terepjáró, mozgásban is az épített, látványos pályán –, „Super Enduro Bajnokság és Show” – akcióban a motorsport gladiátorai –, „’50 Brothers Hot Rod Show” – ez az átépített veterán járművek kiállítása –, „Tuning találkozó és kiállítás” – több száz magánépítő és klub bemutatkozása –, „SUV Zóna” – szabadidő-autók kiállítása és az elérhető kínálat bemutatkozása.

A kültéri placcokon is két végéről égetik a gyertyát az AMTS résztvevői, drift, gymkhana, hangnyomásverseny stb…

A programok és látnivalók mellett idén ismét egy autó a fődíj: a nyereményjátékban bárki részt vehet, aki felnőtt, családi, vagy VIP-jegyet vásárol a rendezvényre, akár elővételben, akár a helyszínen. A főnyeremény, egy különleges Mazda MX-5 Roadster, amelyet a show zárónapján sorsolnak ki. Kár lenne kihagyni!

Ezt a Mazda MX-5-öst viheti majd haza a szerencsés nyertes – az autó itt meg nem a végleges pompájában tündököl