A General Motors egyelőre nem kívánja szorosabbra fűzni a francia PSA konszernnel meglévő kapcsolatát, azaz nem kíván dollár-százmilliókat pumpálni a francia cégbe, inkább a műszaki együttműködésre koncentrál. A Peugeot és Citroën márkáknak azonban égető szüksége van további tőkére, és úgy tűnik, jelenlegi kínai partnerükhöz fordulnak segítségért.

Egészen pontosan két bankot is megbíztak azzal, hogy vizsgálják meg a Dongfenggel való együttműködés lehetőségeit – olyan megoldást akarnak találni, hogy a GM-mel meglévő megállapodás is érvényben maradjon. Valami olyan megoldásban reménykednek, hogy az Európára szorítkozó GM együttműködést megtartják, a Dongfenggel való kooperáció a PSA nemzetközi terjeszkedésében játszana szerepet.

A GM-nek egészen biztosan nem tetszene, ha a Dongfeng mondjuk tőkeemeléssel tulajdonrészhez jutna a PSA-konszernben, hiszen ők a maguk részéről a Shanghai Automotive Industry Corporation stratégiai partnerei. A Dongfeng-nek jelenleg 11,8 milliárd eurónyi készpénz/szabad hitelállománya van, és a hírek szerint „érdekli az üzlet”. Egyelőre azonban még csak tapogatózás szinten van szó az üzletről, ami csak egy lehetséges módja a PSA megmenekülésének. Ezen kívül pénzügyi/szakmai befektető bevonása, illetve a francia állami kézbe kerülés is elképzelhető.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!