Nem véletlen, hogy a különféle tuningcégek nem nyúlnak a különféle hibrid/kábeles hibrid/elektromos autókhoz. Könnyen lehet növelni az elektromos rész teljesítményét például a feszültség növelésével, de az fokozott igénybevételt jelent, ami azonnal megszünteti a gyári garanciát.

A Saleen se nyúlt a Tesla Model S elektromos hajtásához, az amerikai tuningcég azonban mégis fürgébbé tette az autót, mégpedig a végáttétel megváltoztatásával, azaz kicserélték azt a fogaskerék-párt, ami a hajtómotor és a hátsó tengely közötti kapcsolatot biztosítja. Jobb a gyorsulás, a végsebesség csökken, de az Egyesült Államokban úgyse lehet ténylegesen gyorsan hajtani, a hatótávolság meg olyan kis mértékben csökken, hogy igazából a hétköznapi használhatóságot nem csökkenti.

A Saleen 416 elnevezésű alkotást könnyű felismerni, hiszen kapott egy új első lökhárítót, amelyről eltüntették az egyébként csak optikai okokból ott lévő hűtőrácsot és márkajelzést, ami miatt kicsit kavics-formájú lett a megjelenés. Ezen felül még kétféle sportfutóművet is kínálnak, alapból egyszerű ültetést és keményebb hangolást kapnak az ügyfelek, felár ellenében pedig versenyautókhoz hasonlóan kis munkával állítható felfüggesztést is lehet kapni. Alapból a Teslánál gyárinál nagyobb teljesítményű fékeket kap a Saleen változat, felár ellenében karbon-kerámia fékrendszer is kérhető.

A belső térben bőrborítás, karbon betétek emelik a minőségérzetet. A Saleen kész autóként kínálja a 416-os modelljét 152 000 dolláros áron, ebből még esetenként lejönnek különféle, elektromos autók után járó adókedvezmények, ami az USA-tagállamaiban 7500-15 000 dollár lehet. Ez nagyjából ötvenezer dolláros felárat jelent egy Tesla Model S-hez képest, és meg kell említeni, hogy a Saleen csak 4 év/50 000 mérföld garanciát vállal, miközben a Tesla az újságoknál lévő tartós tesztautók problémái miatt a vásárlók megnyugtatására 8 év/kilométer-korlátozás nélkülire növelte autóinak garanciáját visszamenőleg.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!