Az Egyesült Államokban hamar nagy rajongótábora lett az F-150-es pickupból készített Raptor nevű járműnek, amely a vadabb megjelenés mellett az ugratásokat is elviselő tereprali-felfüggesztést is kapott. Még az USA határvédelmi szervei is több ezres flottát vásároltak belőle (természetesen műbőr ülésekkel, mert a hivatalnok csak ne érezze magát kényeztetve), amivel a mexikói határ közelében lévő sivatagos területen üldözhetik azokat a rosszfiúkat, akik átmásznak a kerítésen vagy átúsznak a határfolyón.

Ezt a hírnevet próbálja meg kihasználni a Thaiföldi Autószalonon most bemutatott tuninggép, amelyet a GT Pro nevű csapat hozott össze. A felfrissített Ford Ranger dupla fülkés változatát vették alapul, és először is megemelték a hasmagasságot és 20 colos felnikre szerelt Terrain Master AMP sárra optimalizált abroncsokat szereltek az alvázra.

A karosszéria átalakítása a fekete kerékjárat-szélesítéseken felül kiterjed az új első-hátsó lökhárítóra, és a hatalmas szellőzőnyílással megvadított motorháztetőre (nincs kivágva az eredeti lemez, azaz csak saját magát szellőzteti ez a púp), illetve az F-150 Raptor kezdeti reklámszínét, a narancssárga-fekete színkombinációt is átvették. A technikához azonban egy méretes haspáncél kivételével nem nyúltak, a nagyon van megjelenésű Ford Ranger Raptor motorterében a 2,2 literes turbódízel dolgozik 158 LE/385 Nm teljesítménnyel, és a felfüggesztés tudása se éri el a tereprali-szintet.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!