Indiában nemrég jelent meg új márkaként a piacon a Renault, és az egyszerűség kedvéért nem saját autóját igazította a helyi igényekhez-elvárásokhoz, hanem az eleve jelen lévő Nissan Micra alapján készítette el a Pulse nevű kisautót. A formatervezők alapos munkát végeztek, hiszen alig lehet megismerni a japán kocsit, és valami hasonló történt most is.

Ahogy a japán eredetiben is, a szintén a Micra padlólemezre épülő Sunny lépcsős hátú kisautóból faragott francia autónak, a Renault Scala-nak is teljesen egyedi orrot készítettek. Ami egyébként az általános vélekedés szerint sokkal jobban sikerült, mint az ötajtós változat esetén. Újak még a felnik meg a hátsó lámpák.

Műszakilag nincs semmi változtatás az eredeti konstrukcióhoz képest, ami annyit jelent, hogy 1,5 literes, 99 lóerős benzinessel és 1,5 literes, 86 lóerős turbódízellel lehet megvásárolni az autót, mindkettőhöz ötfokozatú, kézi kapcsolású váltó jár – magához az autóhoz hasonlóan ezek is helyi gyártásból származnak. Nem áll szándékában a franciáknak a Scala európai forgalmazása, minket továbbra is a Clio alapjára épülő Thalia boldogít majd.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!