Már az összes Mercedes G 63 AMG 6×6 gazdára talált, úgyhogy a különlegességek kedvelőinek új járművek után kell néznie. Itt jön a képbe a Kahn Design nevű brit vállalkozás, amely nemrég elkészítette a Flying Huntsman nevű alkotását, amelynek első példányát most 199 875 fontért, azaz 88,5 millió Ft-ért kínálják eladásra. Ez a fele a Mercedes alapárának!

Az elejétől a végéig teljesen átépítették a Land Rover Defendert, a kiindulási alap egy 110-es modell, azaz ötajtós változat volt. Először is megnyújtották 40 centivel a jármű orrát, ennyivel előrébb került az első tengely is. A karosszéria hátsó részébe 80 centit toldottak bele, és egy extra – nem hajtott – tengelyt is tettek is, ebből kifolyólag kétajtósra rövidült az utastér. De ez még nem minden, hiszen nem csak 120 centivel lett hosszabb a karosszéria, de a sárvédőknél 15 centivel ki is szélesítették azt.

A hosszú motortérben természetesen nem a gyárilag elérhető egyedüli erőforrás, a 2,4 literes teherautó-dízel dolgozik, hanem a egyszerűség kedvéért – a korábban kínált 3,5 literes V8-as is General Motors fejlesztés – a GM 6,2 literes, V8-as small block-ja, feltöltés nélkül, 430 lóerős teljesítménnyel. Rögtön átvették a GM hatfokozatú automatikus váltóját is, de a hajtáslánc többi részét, tehát a terepfokozatot, az áttételeket változatlanul hagyták. A kívülről gonosz megjelenésű Flying Huntsman belsejét vörös bőrrel borították. A Kahn természetesen egyedi igényeket is teljesít, de akkor drágább is lesz az autó – ez például azért olyan olcsó, mert már több kiállításon is hirdette a céget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!