Közeledik Henry Ford születésnapjának 150. évfordulója, és a gyár már készül az ünneplésre. A gyáralapító ükunokája, Bill Ford Jr. a maga részéről annyit tesz ehhez hozzá, hogy megvásárolta a legöregebb még létező, a Ford Motor Company által gyártott személyautót.

Október végén számoltunk be arról, hogy egy árverésen jutányos áron jutott hozzá az 1903-as évjáratú Model A-hoz az akkor még ismeretlen vásárló. Egy gyári rendezvényen mutatta meg Bill Ford Jr. legújabb szerzeményét.

A Ford Motor Companyt 1903. június 16-án alapították, ezt a Model A-t két társával együtt július 13-án értékesítették – a másik kettő idő közben elpusztult, ez volt a harmadik legyártott autó, amely a 30-as alvázszámot viseli. Az autónak 109 éves története során mindössze 5 tulajdonosa volt, ezek után valószínűleg már marad a Ford családon belül a gép. A Ford jövő évi ünnepségeiről a www.henryford150.com weboldalon lehet többet megtudni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért