Amíg Darth Vadernek vastüdőre van szüksége a lélegzéshez, az autójába épített LS3-as V8-as megvan mindenféle feltöltés nélkül. Így se lehet panaszkodni rá, hiszen 526 lóerővel gyilkolja a hátsó kerekeket, a megfelelő hangról pedig az oldalt kivezetett kipufogók gondoskodnak.

A San Diego Comic-Con-on július 23-án mutatják meg a Mattel tervezői által megálmodott autót, de annak se kell aggódnia, aki esetleg lemarad erről a rendezvényről, mert jó pár hónapon át túráznak majd a kocsival az Egyesült Államokban. A Mattel játékgyár (Hot Wheels kisautók) és a Disney (Star Wars jogtulajdonos) együttműködésében hamarosan rengeteg Csillagok Háborúja autót dobnak piacra.

A sorban az első a Darth Vader Autó, amelyet életnagyságban is megépített a Picture Car Warehouse nevű, filmautók kölcsönzésével és felkészítésével foglalkozó vállalkozás. Egy Corvette-et áldoztak fel a teljesen működőképes showcar kedvéért. Azonban hiába a nagyszériás technika, az autó megmarad egyedi darabnak, a rajongók legfeljebb az 1:64-es méretarányú változatát vásárolhatják majd meg.

A San Diego Comic-Con látogatóinak különleges körítéssel kínálja 40 dolláros áron az autót a Mattel, hiszen egy fénykard markolatába rejtik a kisautót. Megvan a megfelelő fény- illetve hangeffektus is, azaz nem csak gurítva lehet játszani Darth Vader Autójával, de akár vívni is lehet vele. Hamarosan világszerte elérhető lesz majd a kisautó, egyszerű csomagolással, egyelőre ismeretlen áron.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!