Az Egyesült Államokban gyakran gyári új erőforrásokat építenek egy-egy komolyabb felújítás során az autókba, az FCA konszernhez tartozó Mopar most az eddigi legerősebb ilyen erőforrást mutatta be, a Hellephant fantázianevű 426 köbinches (7,0 literes) lökettérfogatú kompresszoros V8-as teljesítménye 1000 lóerő, maximális nyomatéka 1288 Nm! A névválasztás utalás az egykor Elephant néven forgalmazott 426 köbinches szívómotorra.

Az egyszerű fadobozban kiszállított erőforráshoz rögtön mellékelnek minden szükséges elektronikát is, azaz egyszerűen csak be kell szerelni azt (és gondoskodni kell a megfelelő teljesítményt elbíró hajtásláncról), és máris használható. Úgy alakították ki a készletet, hogy 1976 előtt gyártott autókba átalakítások nélkül alkalmazható legyen a blokk. A Hellephant egyébként 2019 első negyedévétől lesz megvásárolható, a vételárat is akkor árulják majd el (a www.cratehemi.com oldalon lehet majd megrendelni).

Az FCA egyébként rögtön megmutatta a Hellephant gyakorlati alkalmazását is, egy 1968-as autóból készítették el a Dodge Super Charger nevű autót. De Grigio nevű szürke színben fényezték le a karosszériát, a motorháztető műanyag külső héja újdonság (a fémvázat megtartották), eltüntették a fényszórókat takaró fedeleket, a pillangóablakokat. Az első tengelyt 5 centivel előrébb vitték, hogy rövidebb legyen az első túlnyúlás (2792 helyett 3023 mm a tengelytávolság). Az igazi meglepetés hátul van, hiszen a hátsó lámpák helyén vezették ki az Alfa Romeo Stelvio QV-ről származó kipufogócsöveket, amelyeket körül világítanak a fények a karosszéria mélyéről.

Az 1000 lóerős motor a Charger SRT T-6060-as hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóján keresztül hajtja a hátsó kerekeket. Elöl 20×11 colos, hátul 21×12 colos felniket használnak, elöl 8,9, hátul 6, centivel csökkentették a hasmagasságot. A lassulásról Brembo fékrendszer gondoskodik, elöl hatdugattyús nyergekkel. Az utastérben Alcantara-kárpitozású Dodge Viper sportülések, egyedi műszerfal és hátsó ülések helyett 5 centis csőből készített bukókeret teszi különlegessé a Dodge Super Chargert.