Gyárilag 360 lóerőnél ér véget a Kecskeméten gyártott Mercedes CLA kupé kínálat, a Brabus pedig elkészült azzal a motorelektronikával, amelynek segítségével erre még 40 lóerőt rá lehet licitálni – és mindez egy mozdulattal kivitelezhető.

A Brabus PowerXtra CGI B45 elnevezésű eszköz egy olyan motorvezérlő-befolyásoló elektronika, amit a meglévő számítógép mellé lehet csatlakoztatni, a vezérlőegységhez adott kábelköteget egyszerűen a gyári helyére kell pattintatni. A másodlagos vezérlő a 2,0 literes turbómotor teljesítményét 400 lóerőre, maximális nyomatékát 500 Nm-re emeli; ezzel a CLA 45 AMG a gyári 4,4 másodperc helyett mindössze 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás tempóra. Ezen felül a kedves ügyfél a végsebesség-korlátozást is megemelheti 270 km/órára.

Persze a Brabus nem elégszik meg a motor chiptuningjával, a karosszériatuning része a karbonból sütött különféle kiegészítők, többféle felni közül lehet választani, a legdrágább a képeken látható, 19 colos duplaküllős dizájn. Közös elem a piros díszcsík, ami a Brabus belső térhez választható kiegészítőin is megjelenik. Ezen felül még alcantara kárpitozást is kínálnak a német tuningcégnél a Mercedes CLA-hoz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!