A Ducks Garden, azaz kacsák kertje névre hallgató japán tuningműhely nem riad vissza a kihívásoktól, a kis Daihatsu Copen számára például olyan karosszériakészletet kínálnak, amellyel a japán autó a Porsche 356-osra hasonlít. Az előző generációs (NC) Mazda MX-5 számára készítették el a Nightingale nevű készletet, amellyel egyedi megjelenést adnak a roadsternek. Az egész azzal kezdődik, hogy kiegyenesítik az orrot a sárvédőkre helyezett toldatokkal, ráadásul ezektől hosszabb is lesz az orr. A régi autókat idéző módon befelé dőlő orr mélyéről kerek fényszórók világítanak, a gyári motorháztetőre azért tesznek a gyári púp elé egy darab műanyagot, hogy ne legyen olyan feltűnő a lefelé ívelő fedél az egyébként közel vízszintes orrban.

A hátsó sárvédőket szintén „kiegyenesítik”, a befejezésnél alkalmazott kilátszó kerek lámpák miatt itt mintha ferraris lenne a hatás; a sportkipufogó nagyon hangsúlyos lett azáltal, hogy megszűnt fölötte a lökhárító. A készletben még hardtop tető is van, amelynél a hatvanas-hetvenes években divatos módon helyezték el a hátsó szélvédőt – a gyári vászontető továbbra is működőképes, tehát nem fosztja meg a nyitott tetős autózás élményétől a tulajdonost a Nightingale átalakítás.

nightingale2

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!