A felni alapvetően megváltoztatja az autó karakterét A felni alapvetően megváltoztatja az autó karakterét

Ki gondolta volna, hogy 2010-ben még lehet újat mutatni a tuning világában. Egy új cég, a Graf Weckerle vállalkozás döntött úgy, hogy mostantól méregdrága autókat alakít át barokk stílusban. Az eredmény az Imperialwagen, azaz birodalmi autó nevű márka, amely egyelőre egyes Aston Martin és Ferrari modellekhez elérhető.

Nagyon sötét a fekete barokk Ferrari Nagyon sötét a fekete barokk Ferrari

Az Aston Martin V8/V12 Vantage, Aston Martin DB9, Aston Martin DB S és Ferrari 599 GTB Fiorano autókhoz kínálják az egyedülálló felni és kárpitozás kombinációját, a fejlesztők gőzerővel dolgoznak a Ferrari 458 Italián. Ha azt vesszük figyelembe, hogy a tuning célja az autók egyedivé tétele, akkor mindenképpen sikerrel jártak, hiszen az Imperialwagenhez legalább távolról hasonlító átalakítást senki nem kínál.

Ötven lóerővel növelik a 4,7 literes V8-as teljesítményét Ötven lóerővel növelik a 4,7 literes V8-as teljesítményét

Mindössze egy dolog van, ami miatt ez az egész méregdrága barokkosítás nagyon olcsónak hat, a felniken használt díszítőmotívum egy darabja olyan hatást kelt, mint a gyorskötözők, amelyekkel a dísztárcsákat szokták egyesek a felnihez rögzíteni. Amúgy nem egy grófról kapta a nevét cég, az a két üzlettárs, Alexander C. Graf és Tim Weckerle családnevéből jön.