Kevesebb ember, de sokkal több csomag élvezheti a Mini Coupé-ban a brit kisautó által nyújtott vezetési élményt. Enyhe álcázással lett hivatalos az újdonság.

Az jól látszik a fényképeken, hogy tulajdonképpen semmit nem változtattak a 2009-ben bemutatott tanulmányhoz képest. A képeken egyébként rögtön a John Cooper Works csúcsmodell látható, amely megtartotta a feltűnő spoilerkészletet, és első Miniként aktív hátsó szárnnyal is rendelkezik. Ez 80 km/óránál – vagy gombnyomásra – bújik elő a csomagtérfedélből.

Szeptemberben láthatjuk majd álca nélkül a Mini Coupé-t. A Roadster jövőre jön Szeptemberben láthatjuk majd álca nélkül a Mini Coupé-t. A Roadster jövőre jön

Utóbbi egyébként a hátsó szélvédőt is tartalmazza, a nagy méretű csomagtartót tehát hatalmas nyíláson keresztül lehet megtölteni. A motorkínálat a nagyobb erőforrásokra korlátozódik, az 1,6-os benzines szívó (122 LE), és turbós (184 LE, JCW 211 LE) változatban is elérhető, egyedüli dízelként a kétliteres, 143 lóerős választható. A felfüggesztést is a megváltozott körülményekhez (súlyeloszláshoz) igazították. A Roadster változat csak jövőre mutatkozik be.