A hűtőfolyadékokat gyártó Prestone cég 90 éves fennállását akarta valami emlékezetes autóval megünnepelni, ezért kereste meg a Ringbrothers nevű műhelyt. Utóbbi a rajongói körökben kevéssé népszerű AMC Javelint választotta kiindulási alapnak, és szó szerint minden egyes csavart átépítettek a gépen.

A színek a megrendelő arculatából erednek, a végleges megjelenés kiválasztása előtt tíz fordulós e-mail váltás történt a megrendelő és az építő között, de végül sikerült megegyezni. A különleges sárga szín egyébként a BMW 2017-es kínálatából származik, ahol Austin Yellow néven fut.

A motortérbe a 6,2 literes Hellcat blokkot építették, azonban a gyári feltöltő helyére egy másik kompresszort szereltek. A 4,5 literes szállítási kapacitású Whipple feltöltő egyelőre a lehető legszelídebb beállítással dolgozik, így is 1100 lóerő az erőforrás teljesítménye, további tesztelések során ezt az értéket pár száz lóerővel meg lehet majd növelni. A biztonság kedvéért akkora Brembo fékrendszert építettek az AMC Javelin alá, amelynek az 1500 lóerő megfékezése se okoz majd problémát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!