A sokáig független, az utóbbi években már a Mahindra szárnyai alá tartozó Reva elektromos autó gyár végig kitartott a kifejezetten a zsúfolt nagyvárosokra szabott miniautók mellett, és nem csak a technikát fejlesztette rohamos léptekkel, de bizony a piac változásait is követték.

Mivel ha nem is a nagy gyártók által remélt mértékben, de azért kezd megteremtődni az elektromos autók piaca, ennek megfelelően az indiaiak is bővítik a kínálatukat. Az Új-Delhi autószalonon bemutatták azt a prototípust, amelyből már 2016-ban megvásárolható modell lesz. Sok minden nem fog változni, a Halo nevet azonban várhatóan lecserélik majd.

A kétszemélyes kupé hajtásáról egy 140 lóerő csúcsteljesítményű elektromotor gondoskodik, amelynek segítségével 8 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 km/órás tempóra, és 160 km/órás csúcssebességet képes elérni, a hatótávolság 200 km. Persze ezek a számok még változhatnak, hiszen a fejlesztés nem áll le – sőt, a FormulaE versenysorozatban induló gyári csapat segítségével fel is gyorsul -, ennek függvényében az is elképzelhető, hogy a jelenleg 10,9-12,7 millió Ft-ra belőtt indulóár akár még csökkenhet is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!