Nincs könnyű dolga annak, aki a Hennessey Performance céghez vinné tuningolni az új Chevrolet Corvette Stingray-t, zavarba ejtően sok teljesítményszint közül kell kiválasztania a neki kellőt. Már ha a gyári 455 lóerő nem elég…

A teljesen új fejlesztésű 6,2 literes V8-as első szintje, az 500 lóerő azoknak készül, akik a szívómotorokat kedvelik. A 600 lóerőhöz már egy TVS2300-as kompresszort is szerelnek a blokkra. A 700 lóerő lényegében ugyanez, de optimalizált áramlású hengerfejjel, kis ellenállású szívósorral. A 800 lóerő már egy alaposan átépített erőforrás, kovácsolt alumínium dugattyúkkal, kovácsolt acél hajtókarokkal és főtengellyel, és ami a legfontosabb, két turbófeltöltővel. Az 1000 lóerő lényegében ugyanez, csak annál a vezető saját maga állíthatja – emelheti – a turbónyomást egy rövid ideig. A motortuning mellett persze rengeteg egyéb tuning cuccot – karbon kiegészítők, felnik, fékek, futóműelemek – is kínál a Hennessey Performance a Chevy Corvette Stingray-hez.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!