Amíg például Kölnben az év elején több halálos baleset is történt a közúton száguldozók miatt, Mannheim városában nem a sebességgel akartak kitűnni a tömegből a kivétel nélkül fiatalemberek, hanem járművük hangjával. Álló helyzetben bőgették a motorjukat, csikorgó kerékkel indultak – az év eleje óta 216 lakossági bejelentést kapott a rendőrség, amely ezt követően külön csoportot szervezett a rend és a nyugalom helyreállítására.

Egy meglehetősen kicsi, az eddigi tapasztalatok alapján 34 fős társaságról volt szó, akik Mannheimből és környékéről jártak a belvárosba hangoskodni. A rendőrök először is egy sárgalapos figyelmeztetésben részesítették az elkövetőket (a rendszámalapján postázták az üzemben tartónak), második alkalommal már közúti ellenőrzést tartottak, és szakértő segítségével nézték át a járműveket. E során 22 autót és 3 motorkerékpárt rögtön lefoglaltak, mert azokon illegális átalakításokat hajtottak végre – jellemzően a kipufogórendszert módosították. A járművek kiváltása, levizsgáztatása legalább 1000 eurós költséget jelent majd a tulajdonosoknak. A rendőrség egyébként arra is felkészült, hogy mi lesz az ezek után is visszaeső hangoskodókkal, a terveikben az szerepel, hogy bevonják a jogosítványukat, amelyet csak pszichológiai vizsgálat után kaphatnak majd vissza – a tények azt bizonyítják, nem okulnak a hibáikból, szóval valami gond lehet a fejükkel.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!