Fotó: Csapó Balázs, Audi Hungaria

Mi segítünk, hogy ők segíthessenek: az Audi Hungaria hat egészségügyi és szociális intézménynek nyújt támogatást a koronavírus elleni sikeres védekezéshez. A mai napon Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke adta át az összesen 100 millió forint összegű adományt az intézmények képviseletében Dr. Dézsi Csaba Andrásnak, Győr Megyei Jogú Város polgármesterének.

Az Audi Hungaria a régió legnagyobb munkaadójaként meghatározó szerepet tölt be a társadalomban és felelős vállalatként segít a krízishelyzetben. „Adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a koronavírus-járvány elleni harchoz, és egyúttal kifejezni köszönetünket az egészségügyi és szociális intézményekben dolgozóknak a koronavírus-járvány alatti munkájukért”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke. A 100 millió forint összegű adományból hat megyei intézmény részesül: a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, az Életmentők a Győriekért Alapítvány, a Győri Háziorvosok Ügyelete Nonprofit Kft., az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, valamint a mosonmagyaróvári Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft.
A koronavírus-járvány kitörésekor az Audi Hungaria ebből az összegből már kettő lélegeztetőgép beszerzését tette lehetővé a győri kórház számára, valamint speciális védőruházatot adományozott az egészségügyi dolgozóknak.

A tábla bal oldalán Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke, jobb oldalán Dr. Dézsi Csaba András, Győr város polgármestere. Mögöttük balról jobbra: Kudoba Szabolcs, mentőtiszt, Kányai Róbert, igazgató, Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr, Dr. Baranyai Judit, ügyvezető, mosonmagyarórvári Községek Orvosi Ügyelete Nonprofit Közhasznú Kft., Dr. Tamás László János, főigazgató főorvos, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Dr. Muzsay Géza, ügyvezető, Győriek Háziorvosi Ügyelete Nonprofit Kft., Fogarasi Zoltán, Kuratórium elnöke, Életmentők a Győriekért Alapítvány és Sütő Csaba, intézményvezető, Hajléktalanokat Segítő Szolgálat

Dr. Dézsi Csaba András polgármester beszédében a támogatott intézmények és a város polgárai nevében mondott köszönetet: „Az Audi Hungaria egy ilyen rendkívüli gazdasági helyzetben is ott áll a város és a győriek mellett. Példamutató felelősségvállalásukért, támogatásukért polgármesterként és orvosként egyaránt hálás vagyok.”

Az Audi Hungaria támogatása olyan eszközök beszerzését teszi lehetővé, amelyek hozzájárulnak az ellátás színvonalának további emelkedéséhez, és megkönnyíti az egészségügyi és szociális intézmények dolgozóinak munkáját. Munkatársai egészségének védelme érdekében az Audi Hungaria termelése újraindulásakor számos biztonsági intézkedést vezetett be. Ezek közé tartozik, hogy a munkatársak között biztosítják a 1,5 méteres távolságot, valamint plexifalakkal és maszkokkal védik a munkatársak egészségét. Ezen felül a vállalat megduplázta szerződéses buszjáratai számát, valamint folyamatos a buszok fertőtlenítése is.

Április vége óta az Audi Hungaria valamennyi motorgyártó területe és a járműgyártás is újraindult. A vállalat a következő hetekben fokozatosan futtatja fel termelését. A vállalat szerszámgyára, műszaki fejlesztése és további adminisztratív területei a megfelelő egészségügyi óvintézkedések betartása mellett már teljes kapacitással dolgoznak.