Annyi változás történt az autonavigator.hu és a nonstopgumi.hu által a Hungaroringen elvégzett abroncsteszt lebonyolításában, hogy a versenypálya felújítása miatt idén minden mérést a Groupama Tanpálya keretin belül kellett elvégezni. Más aszfalt, más körülmények, ezért még azoknál az abroncsoknál is más az eredmény, amelyet például tavaly is mértek.

Így is tudtak mérni fékutat száraz és nedves aszfalton is, de a kisebb méretek miatt a szokott 120 helyett csak 60 km/óráról, ezen felül mérték az adott íven elérhető legnagyobb sebességet száraz és nedves aszfalton, zajszintet, kigurulást – ez az abroncs gördülési ellenállására utal -, és a teszt végén pontozták az abroncsok kopási képét is. A tesztet a legnagyobb példányszámban fogyó 195/65 R15 méretben, volt rendőrségi Ford Focusokkal végezték.

A részletes eredményeket, beleértve az egyes mérések pontos adatait, az egyes abroncsok vételárát, illetve a végeredményt a saját igényeknek megfelelő súlyozásban mutató táblázatot is megtalálják az autonavigator.hu weboldalán.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!