Első körben csak a feláras AMG aerodinamikai modellel készítik a Mercedes-Benz legforróbb kompakt autóit Kecskeméten, az A-osztály, a CLA és a CLA Shooting Brake 45-ös modelljei csak a hazai gyárban készülnek, innen szállítják őket világszerte mindenfelé. Az első legyártott autók Lengyelországba kerülnek, ezért a lengyel nemzeti zászló színei is megjelennek az autókon, amelyek „sarki fehér”,„jupitervörös”, és „matt sziklaszürke“ fényezést kaptak. A 2,0 literes turbómotor alapesetben 387 lóerős, az S változatban már 421 lóerős.

„Minden új széria indulása komoly előkészületet igényel. Most, az AMG típusok esetében sem volt ez másként. Az előkészületek a kecskeméti gyárban már 2018-ban megkezdődtek, szorosan együttműködve az AMG-vel, azért, hogy már a gyártószalagról elsőként leguruló AMG-modellek is a megszokott Mercedes-Benz csúcsminőségben készüljenek” – mondta Christian Wolff gyárigazgató. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyártásban résztvevő munkatársait hónapokon keresztül képezték az AMG-modelleknél alkalmazott egyedi munkafolyamatokra, az összeszerelő üzemben található tanulószigeteken.

Az AMG-modellek különleges formájú karosszériájának – mint például a szélesebb első sárvédő – előállítása és felszerelése kimondottan nagy szakmai hozzáértést igényel, mind a présüzemben, mind a karosszériaüzemben. A felületkezelő üzemben pedig egy új, innovatív fényezőrendszer további, különleges színek alkalmazására biztosít lehetőséget. Mindez teljesen új kihívást jelent a munkatársak számára, ugyanis számos új, különleges alkatrész is helyet kapott ezeken a modelleken.