Habár a BMW-ről mindenekelőtt a sportosság jut eszünkbe, ez a tesztautó más értékeket (is) képviselt. Kívül még csak diszkréten nyilvánul meg, belül igazán mellbevágó a 626 000 forintos Modern Line csomag hatása: ilyen otthonos is lehet egy BMW?

Nyoma sincs a sötét komorságnak, a világos színek és a natúr fabetétek derűs és hangulatos környezetet teremtenek – utóbbinál igyekeztek az Audi-féle természetes benyomást kelteni, ami tapintásra még rendben is lenne, de a sűrűn bordázott felületkiképzéssel éppen az ellenkezőjét érték el. A 480 literes csomagtartóba természetesen magasabb küszöbön és keskenyebb nyíláson keresztül lehet pakolni, ám bővíteni csak felárért lehet, a 40:20:40 arányban osztottan dönthető üléstámlákért 161 500 forintot kérnek.

A bővítés lehetősége feláras A bővítés lehetősége feláras

A 320d limuzin is azt a vezetési élményt nyújtja, amit egy BMW-től elvárunk, csakhogy korántsem olyan intenzíven, mint a kombi: a különbséget a normál futómű és kormány jelenti. Persze előbbi hangolása (17-es felnikkel és 225/50-es abroncsokkal) is sportosan feszes, és lendületesen kanyarodva stabilan fordul az autó, a rugózási komfortja azonban meglepően kellemes, az úthibák többségén ügyesen átlép – a bajorok állítása szerint az F30-as az eddigi legkényelmesebb 3-as.

A modern luxusszállodák hangulatára hajaz A modern luxusszállodák hangulatára hajaz


Közvetlen a kormányzás is, pontosan vezethető a kocsi, de nem tűnt olyan fürgének és agilisnak. Mindez bizonyára pszichésen is hatott ránk és kényelmesre vettük a figurát, amit tesztünk végén kiváló, 5,6 literes átlagfogyasztással jutalmazott az autó. Azért ebben is ott szunnyad az erő, ha kell, a gyorsulás megegyezik a kombiéval, a csúcssebesség pedig 4 km/órával magasabb. Extrák nélkül 9 391 000 forint szerepel a 320d árcéduláján.

A szolidan formázott lökhárítók némi eleganciát kölcsönöznek a 3-asnak A szolidan formázott lökhárítók némi eleganciát kölcsönöznek a 3-asnak

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!