Három évvel ezelőtt alapította Ahmed Merchev az Alieno nevű műhelyt, amely azóta dolgozik első típusán, az Arcanum nevű gépről most közöltek pár mesébe illő részletet. Négy teljesítményfokozatban kínálják majd a gépet, az RP2 2610, az RP3 3481, az RP4 4351, az RP5 pedig 5221 lóerős rendszerteljesítménnyel rendelkezik majd. Utóbbihoz 8880 Nm-es nyomaték tartozik, ami a 2,64 kg/LE arány mellett 488 km/h-t meghaladó végsebességet is biztosít.

Az autót három hangolással, STR (Street), TRC (Track) és RCE (Race) változatban szállítják, ezeknél a különféle elvárásoknak megfelelő homologizációt végeznek. Az STR világszerte forgalomba helyezhető rendszámos kivitel, a TRC a legvadabb, hiszen a pályaautónak semmiféle szabálynak nem kell megfelelnie, az RCE pedig az ügyfél kívánságának megfelelő versenysorozat szabályzatához igazított gépet jelent, legyen szó akár az FIA LMP1-es kategóriájáról.

Saját fejlesztésű karbon utascella jelenti az autó alapját, ehhez elöl-hátul karbon energiaelnyelő elemek csatlakoznak, a padlót kevlárral erősítik meg. Alapfelszerelés a nagy teljesítményű légkondicionáló, ami az utastér mellett az akkumulátort is temperálja, hiszen akkumulátoros-elektromos gépről van szó. Kerekenként 2-6, azaz összesen 12-24 villanymotor gondoskodik a hajtásról, az akkumulátor 180 kWh (STR), 120 kWh (TRC) vagy 60 kWh (RCE) kapacitású, előbbi akár 1020 km-es hatótávolságot biztosít, utóbbi pedig 1-3 kör megtételére elegendő a Nürburgring Nordschleifén. A villámtöltésnél is nagyobb teljesítményű az Alieno saját töltőberendezése, ami 900-2800 kW teljesítménnyel tölti a telepet, és 4 perc alatt képes teljesen feltölteni a lemerült akkumulátort.

A karosszéria változó megjelenésű, a versenyautók szélesebbek és laposabbak az utcai kivitelnél, de azt ígéri a fejlesztő, hogy 2 méter magas vezető is kényelmesen elfér majd a volán mögött. A több ezer lóerős jármű uralását az Alieno által fejlesztett mesterséges intelligenciát használó önvezető rendszer segíti, ami 17 kamera, 1 lézeres letapogató, 8 radar, 1 GPS-érzékelő és sok egyéb szenzor adatát használja. Már rendelhető az Alieno Arcanum, az alapváltozat 750 000 euróba kerül, az RP5-ösért 1,5 millió eurót kérnek, a szállítási idő 18-30 hónap.