Idén ünnepli száz éves fennállását a Royal Air Force, nemrég a hivatalos légiparádét is megtartották. Ehhez az ünnepségsorozathoz csatlakozik a Ford az alkalomra készített Eagle Squadron Mustang GT-vel, amelynek megalkotásában a drifter Vaugh Gittin Jr. Is segített. Goodwoodban leplezik le az autót, amelyet július 26-án árvereznek el az Experimental Aircraft Association fiatal pilótákat támogató programja javára.

A centenáriumát ünneplő RAF-en belül az Eagle Squadron volt az az egység, amelyben önkéntes USA-beli pilóták repültek bevetéseket 1941-42-ben. Az egyik veterán, Paul Miller lesz az, aki a Goodwood FoS pályáján végigvezeti a 700 lóerős kompresszoros motorral szerelt autót. A fényezés a repülőgépeket idézi, a karosszériaszélesítéseket Vaugh Gittin Jr. versenyautójáról származnak.

A kompresszoros 5,0 literes V8-assal kapcsolatban azt emelik ki, hogy a 700 lóerős teljesítményt 93-as oktánszámú benzinnel tudja. A felfüggesztésben Ford Performance ültetőrugók, a gyári elektronikusan állítható lengéscsillapítók és állítható stabilizátorok dolgoznak, a hatfokozatú, kézi kapcsolású váltóhoz nem nyúltak, de nagy teherbírású hátsó tengelyt használnak.