Az Audi A6-os hatásos belépőként szolgálhat, minden bizonnyal komolyan veszik azt, aki ilyen limuzinnal érkezik egy tárgyalásra. Persze, az sem mindegy, hogyan szállunk ki belőle: számos kényelmi és biztonsági berendezés gondoskodik arról, hogy a vezető egy hosszú utazást követően is kipihent, nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Tulajdonképpen az A6-os alapfelszereltsége már önmagában nagyvonalú, de az extralistáról hosszan lehet még válogatni, ami becsülettel megnövelheti a kiadásokat. Most azonban a Business csomagot választó ügyfeleknek csak feleannyira kell a pénztárcába nyúlni!

Hogy mit tartalmaz ez az üzleti ajánlat? Négyhengeres motor esetén kibővített MMI Plus kezelőegységet, fejlettebb automata légkondicionálót, automatikusan elsötétedő belső tükröt, hátsó parkolóradart, xenon fényszórót és telefonelőkészítést kihangosítóval. Mindehhez 934 ezer helyett 467 ezer forintért juthatunk hozzá. Mivel hathengeres motorváltozatnál a tolatóradar, a xenonfény, valamint az MMI Plus a szériafelszerelés részét képzi, ezeket az első ülések elektromos állítása, illetve a 17 colos könnyűfém keréktárcsák (225/50 R 17 abroncsokkal) helyettesítik – a többi tétel megegyezik az iméntivel, a csomag ára pedig 493 ezer forint.  

Nyugodt erő

Háromezres dízelmotorral és automatikus sebességváltóval olyan az Audi, akár a nyugalom szigete. A V6-os járása és hanghordozása egyaránt kifinomult, bőséges erőtartalékaira minden helyzetben számíthatunk, quattro összkerékhajtásával pedig mostoha tapadási körülmények között is magabiztosan fekszik az úton az autó. Ha úgy tartja kedvünk, rendkívül könnyed stílusban, lazán vezethetünk, a Tiptronic sebességváltó viszonylag lágyan és rendszerint a megfelelő időben kapcsol – bár a DSG szerintem minden szempontból felülmúlja, de ekkora nyomatékkal sajnos nem képes megbirkózni.

A dinamikának sincs híján a kocsi! Csakhogy az autó tekintélyes mérete és a kiváló zajszigetelés becsapja a sebességérzetet, míg a négykerékhajtás és az automata sebességváltó kissé tompítja a motor erejét. Nem érezni olyan robbanékonynak az A6-ost, mint amilyen valójában. Pedig nagyon is temperamentumos: az 1,8 tonnás limuzin mindössze 7,1 másodperc alatt gyorsít százra, autópályán pedig izzadság nélkül diktálhatunk 180-200 km/órás tempót. Ráadásul a 80 literes tanknak köszönhetően üzemanyagért sem kell gyakran megállni. Azért ennek a kényelemnek bizony ára van: az Audi A6-os 3.0 V6 TDI motorral, Tiptronic váltóval és Business csomaggal alaphangon 15 millió forintért kelleti magát.